مشاوره خرید :
49986000
۰۲۱
وبلاگ

لوله چیست

لوله گالوانیزه ای صنعتی

لوله چیست

لوله گالوانیزه ای صنعتی

محصولات استوانه‌ای که به لوله‌ها معروف هستند و برای انتقال سیال از نقطه‌ای به نقطه دیگر استفاده می‌شوند، معمولاً لوله‌ها بر اساس «اندازه اسمی لوله» (NPS) و ضخامت دیواره بر اساس اعداد جدول (Sch)، «مشخصه API» طبقه‌بندی می‌شوند. لوله های غیر استاندارد با اندازه اسمی و ضخامت دیواره آن شناخته می شوند.

در این مقاله با لوله مانیسمان و جزئیات آن آشنا می شویم:

اطلاعات اولیه :

لوله بدون درز در ایران لوله مانیسمان نام دارد که از نام دانشمند آلمانی اولین سازنده این لوله ها گرفته شده است. لوله مانیسمان از یک تکه فولاد ساخته شده است. در این روش لوله ها بدون درز بوده و برای ساخت آنها یک قطعه شمش را حرارت داده و توسط دستگاه جوش ماتریسی از قالب مخصوص عبور می دهند. سپس با غلطک های مخصوص رول شده و کشیده می شوند تا به اندازه دلخواه برسند.

لوله مانیسمن به دلیل عدم وجود درز جوشی دارای استحکام بالاتری بوده و در قطرهای کوچک ساخته می شود. دلیل این امر این است که ساخت لوله هایی با قطر زیاد بدون درز بسیار مشکل خواهد بود و نیاز به صرف هزینه زیادی دارد.

لوله های فوق از سایز 1/2 اینچ تا 36 اینچ موجود می باشد. لوله های فوق از فولاد کربنی ساخته شده اند و برای سیستم های آبرسانی تحت فشار، آتش نشانی، گازرسانی و … مناسب هستند.

مشخصات لوله:

لوله هایی با ویژگی هایی مانند:

– اندازه و طول تولید

– ضخامت دیوار

– نوع و روش تولید

– نوع جنسیت

– انتهای لوله را بسازید

– روکش لوله و استاندارد

مخفف لوله گالوانیزه

در مورد لوله و اتصالات چه چیزهایی باید بیاموزیم؟

1- W (وزن): اصطلاح W به اختصار Weight می باشد که نشان دهنده وزن لوله ها و اتصالات می باشد. واحد وزن لوله و اتصالات بر حسب کیلوگرم (کیلوگرم) می باشد که بین لوله ها نسبت به اتصالات کمی متفاوت است و به شرح زیر است:
وزن لوله ها با توجه به وزن هر واحد هر متر در جدول استاندارد بیان می شود. با توجه به اینکه لوله ها عموما در شاخه های 6 متری تولید و به فروش می رسند، باید عدد بدست آمده از جدول استاندارد را در عدد 6 ضرب کنیم تا وزن یک شاخه لوله 6 متری مشخص شود.

استاندارد ابعادی انواع لوله های فولادی

– لوله های بدون درز مانیسمان بر اساس استاندارد ابعادی ASME B36.10 اندازه گیری می شوند و برای بدست آوردن وزن آنها باید به این استاندارد مراجعه کنید.
– لوله های آب بندی شده و لوله های گالوانیزه نیز بر اساس استاندارد DIN 2440 اندازه گیری می شوند که برای بدست آوردن وزن این نوع لوله فولادی باید به آن مراجعه کرد.

وزن اتصالات فولادی نیز بر حسب کیلوگرم است و همین عدد درج شده در استاندارد نشان دهنده وزن کل اتصالات است. لازم به ذکر است که اتصالات جوشی و اتصالات گالوانیزه جدول وزن مشخصی ندارند اما برای اتصالات جوش لب به لب و اتصالات جوشی بی صدا و اتصالات دنده ای فشار قوی استاندارد داریم که با کمال میل توضیح خواهیم داد.

– اتصالات جوش لب به لب بر اساس استاندارد ابعادی ASME B 16.9 اندازه گیری می شود و وزن این اتصالات به وضوح در این استاندارد ذکر شده است. این نوع اتصال به صورت مانیسمان (بدون درز) انجام می شود.
– اتصالات فشاری آهنگری هستند و برای دانستن وزن آنها باید به استاندارد ASME B16.11 مراجعه کرد.
2- L (Length): عبارت L مخفف Lenght است که نشان دهنده طول بر حسب متر است. این اصطلاح بیشتر برای لوله ها به کار می رود. طول لوله های فولادی 6 متر و 12 متر است و نوع 6 متری آن بیشتر رایج است.
3- SCH (Category): عبارت SCH مخفف Schedule است که نشان دهنده راهنمای ضخامت لوله و اتصالات مانیسمان است، توجه داشته باشید که این عبارت فقط برای لوله و اتصالات مانیسمان و برای لوله و اتصالات درزدار این عبارت (SCH) به کار می رود. ) ) استفاده نمی شود.
با اطلاع از میزان SCH و با مراجعه به استاندارد ASME B 36.10 می توان ضخامت لوله ها و اتصالات را بر حسب میلیمتر مشخص کرد، لازم به ذکر است که برای مراجعه به جدول مذکور، سایز نیز باید مشخص شود. SCH. به عنوان مثال لوله ها و اتصالات 1 اینچی SCH40 دارای ضخامت 3.38 میلی متر هستند.
4- WT (ضخامت دیوار): WT مخفف Wall Thickness است. این اصطلاح برای لوله ها و اتصالات استفاده می شود که نشان دهنده ضخامت آنها است.
5- ID (قطر داخلی): اصطلاح ID مخفف کلمه Internal Diameter است که نشان دهنده قطر داخلی لوله ها و اتصالات می باشد.
6- OD (قطر بیرونی): OD مخفف Outside Diameter است که قطر بیرونی لوله ها و اتصالات را نشان می دهد.

فرمول محاسبه قطر بیرونی و داخلی ضخامت به شرح زیر است:

قطر بیرونی = قطر داخلی + ضخامت *2

7- NPS (size): عبارت NPS مخفف Nominal Pipe Size می باشد که اندازه لوله را بر حسب اینچ نشان می دهد که با مشخص نمودن اینکه کدام قطر خارجی لوله را می توانید بدست آورید.
پتروگرایش  ارائه دهنده اطلاعات فنی در زمینه لوله کشی است و امیدوار است بتواند راهنمای کوچکی برای مخاطبان خود باشد.

اندازه ها و طول های رایج در لوله های فولادی

سایز تمامی لوله ها بر حسب «اندازه اسمی لوله» با علامت اختصاری N.P.S (Nominal Pipe Size) بیان می شود.

اندازه های رایج لوله ها در بازار به شرح زیر است:

½” – ¾” – 1” – 1.1/4” – 1.1/2” – 2” – 2.1/2” – 3” – 4” – 5” – 6” – 8” – 10” – 12” – 14” – 16 اینچ…

قطر و ضخامت دیواره لوله

ابعاد بیان شده بر اساس NPS لزوماً با قطر خارجی لوله ها یکی نیست و برای بدست آوردن مقدار دقیق قطر خارجی لوله ها باید به جدول لوله ها مراجعه کرد، اما از سایز اسمی “14” و در بالا، قطر بیرونی لوله با قطر اسمی لوله تقریباً می باشد. برای بدست آوردن قطر خارجی لوله بر حسب میلی متر، برابر است با ضرب اندازه اسمی بر حسب اینچ در 25.

چیدمان انتهای لوله

روش اتصال لوله مانیسمان عموماً به صورت اریب است و بازار ایران بیشتر بر این نوع اتصال متمرکز است، چینش انتهایی ساده نیز برای لوله های مانیسمان و درزدار است که در بازار ایران کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و چیدمان انتهای رزوه معمولاً از لوله های گالوانیزه استفاده می شود.

چیدمان انتهای لوله را می توان از استاندارد ASME B31.3 استخراج کرد که به شرح زیر است:

1- انتهای ساده:

این نوع چیدمان تخت بدون ماشین کاری با علامت اختصاری P.E معمولا برای لوله های «2» و کوچکتر استفاده می شود.

2- کج کردن:

این نوع چیدمان پخدار است که در اتصال یا فیتینگ V شکل می باشد که این فضا را با جوش پر می کند، این نوع اتصال به اختصار B.W.E (Butt Weld End) می باشد. ASME B16.25 استخراج شد که زوایای پخ و ابعاد را نشان می دهد.

3-انتهای تاپیک:

این نوع چیدمان رزوه ای است که به اختصار T.E که برای خطوط گالوانیزه استفاده می شود و استاندارد ابعادی این نوع آرایش در ASME B1.20.1 آمده است.

روش های اتصال لوله ها:

با توجه به چیدمان انتهای لوله، اتصالات لوله به لوله برای اکثر لوله های فولاد کربنی به شرح زیر است:

جوش لب به لب:

این روش مقرون به صرفه ترین روش جوشکاری است و البته نسبت به روش دوم در صنعت ایران رایجتر است. برای جوشکاری مطابق شکل زیر باید دو سر پخ دار (لوله با لوله یا لوله با اتصالات) در کنار هم قرار گیرد تا فضای خالی V شکل با جوش پر شود. بودن

-جوشکاری بی صدا جوش داده شده:

برای این نوع اتصال یک سر باید از نوع P.E و سر دیگر از نوع سوکت باشد. سر P.E در داخل سوکت قرار می گیرد و سپس در اطراف قسمت بیرونی سوکت جوش داده می شود. در شکل زیر تصویری از این نوع جوشکاری را مشاهده می کنید.

– پیچ رزوه دار:

این نوع اتصال مخصوص خطوط آبرسانی و خطوط گالوانیزه می باشد که رزوه نر برای لوله می باشد و از بیرون رزوه می شود و فیتینگ رزوه مادگی بوده و از داخل رزوه می شود و رزوه کاری این لوله ها بر اساس است. بر اساس استاندارد NPT ممکن است استاندارد NPT را در جدول زیر ببینیم.

لوله های استاندارد:

استاندارد مورد استفاده برای لوله ها ASTM است و ASME B36.10 برای ابعاد لوله های کربن فولادی استفاده می شود. استاندارد API 5L هم از نظر ابعاد و هم از نظر نوع لوله ها قابل استفاده است.

روش های تولید لوله Mansman:

لوله های بدون درز:

در این روش از شمش های فولادی برای تولید لوله ها استفاده می شود که پس از بالا بردن دمای آن

بهترین قیمت موجود در بازار و ارسال به تمام نقاط تهران و ایران.

📌 مطالب پیشنهادی :

5/5 - (4 امتیاز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
سایدبار
علاقه مندی ها
1 موارد محصول
حساب کاربری من