وبلاگ

کاربرد پروفیل

کاربرد پروفیل

پروفیل، یکی از مصالح پرکاربرد در صنایع ساختمانی

پروفیل یک قطعهٔ توخالی با سطح مقطع ثابت در طول است. این پروفیل‌ها بر اساس جنس، کاربرد، ابعاد و معیارهای متنوع دیگر به دسته‌بندی‌های مختلف تقسیم می‌شوند. پروفیل‌های فولادی انواع متعددی دارند که در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند. از محیط اطراف می‌توان نمونه‌هایی از پروفیل‌های مورد استفاده را در وسایل مختلف مشاهده کرد؛ به عنوان مثال، در مبلمان، چارچوب‌های در و پنجره، و غیره.

کاربرد پروفیل

معرفی پروفیل و کاربردهای آن

پروفیل، قطعه‌ای توخالی است که انواع متفاوتی دارد. از این مصالح در صنعت و ساختمان‌سازی استفاده‌های بسیاری می‌شود. به علت وجود تنوع در انواع پروفیل، آن‌ها در صنایع مختلفی از جمله کشتی‌سازی، ساخت سوله، پارکینگ‌های عمومی، نرده‌های پیاده‌رو و خیابان‌ها، انبارها، و غیره به کار می‌روند. کاربردهای پروفیل به وسیله نوع و روش تولید آن می‌تواند متغیر باشد.

انواع پروفیل بر اساس نوع کاربرد

پروفیل‌ها بر اساس نوع کاربردی که دارند به دو دسته پروفیل ساختمانی و پروفیل صنعتی تقسیم می‌شوند.

پروفیل ساختمانی

  • پروفیل‌های ساختمانی در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این پروفیل‌ها در انواع مدل‌ها مانند پروفیل لنگه دری، پروفیل 507، 508 و… با ضخامت‌های 2 تا 4 میلی‌متر تولید می‌شوند. از این پروفیل‌ها در ساخت چارچوب‌های در و پنجره، و کاربردهای مشابه استفاده می‌شود.

پروفیل صنعتی

  • این نوع پروفیل‌ها برای کاربردهای صنعتی سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرند، مثل ساخت پل‌ها، تابلوهای تبلیغاتی بزرگ، صنایع نظامی و… این پروفیل‌ها از ورق‌های سیاه با ضخامت‌های بالا ساخته می‌شوند.

معرفی انواع پروفیل بر اساس ظاهر

  • انواع پروفیل فولادی بر اساس شکل ظاهری نیز دسته‌بندی می‌شوند.

پروفیل بسته

  • این نوع پروفیل‌ها سطح مقطع بسته دارند، به عبارت دیگر، به صورت قوطی یا لوله‌ای هستند. از این پروفیل‌ها در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، تولید مبلمان، ساخت در و پنجره‌ها، نرده‌ها و غیره استفاده می‌شود.

پروفیل باز

  • پروفیل‌های باز به شکل‌هایی مانند حروف T، Z و U شبیه هستند. این پروفیل‌ها از لحاظ قدرت، وزن کمتر، هزینه مقرون به صرفه و نصب آسان برجسته هستند. از این پروفیل‌ها در ساخت سازه‌های سنگین مانند پل‌ها، پوشش‌های سقف شیب‌دار و صنایع مختلف استفاده می‌شود.

انواع پروفیل از نظر جنس

با استفاده از پروفیل و آشنایی با انواع آن

یکی از دسته‌بندی‌های موجود برای پروفیل‌ها، دسته‌بندی بر اساس جنس آن‌ها است. پروفیل‌های فولادی در انواع متفاوتی تولید می‌شوند، از جمله پروفیل‌های آلومینیومی، گالوانیزه، کامپوزیت و مبلی که از معروف‌ترین نمونه‌ها به شمار می‌روند.

پروفیل آلومینیومی

یکی از ویژگی‌های برجسته پروفیل‌های آلومینیومی وزن سبک آن‌ها است. ظاهر درخشان و رنگ سفید این پروفیل‌ها توجه بسیاری از مصرف‌کنندگان را جلب کرده است، بنابراین در کاربردهای متنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع پروفیل نسبت به پروفیل‌های آهنی دارای مصرف بهینه انرژی است. پروفیل‌های آلومینیومی در سه مدل خام، رنگ‌شده و آبکاری شده تولید می‌شوند و دارای قابلیت جوش‌کاری مناسبی هستند. این پروفیل‌ها به صورت ساختمانی و صنعتی تولید می‌شوند و در کاربردهای مختلف صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پروفیل کامپوزیت

از ویژگی‌های برجسته این پروفیل‌ها، مقاومت بسیار بالای آن‌ها در برابر خوردگی است. این ویژگی باعث افزایش کاربرد پروفیل‌های کامپوزیت در ساختمان‌سازی در شرایط آب‌وهوایی مرطوب می‌شود. استفاده از این نوع پروفیل باعث جلوگیری از خوردگی می‌شود و عمر سازه را در مقابل ارتعاشات و زمین‌لرزه افزایش می‌دهد. پروفیل‌های کامپوزیت تاثیر قابل توجهی در کاهش وزن کلی سازه دارند و به علت داشتن خاصیت غیرکشسانی، سازه‌ها را از خوردگی و لرزش محافظت می‌کنند.

پروفیل گالوانیزه

یکی از روش‌های افزایش مقاومت فلز، پوشش آن با روی است. این روش که به گالوانیزاسیون نیز شناخته می‌شود، از فلز در برابر خوردگی و اکسید شدن محافظت می‌کند. پروفیل‌های گالوانیزه نیز یکی از انواع پروفیل‌های فولادی هستند که با استفاده از این روش تولید می‌شوند. با توجه به این که بخش‌های بیرونی ساختمان و در و پنجره‌ها در معرض فشار ساختمانی و آسیب بیشتری قرار دارند، استفاده از این نوع پروفیل باعث کاهش این فشار و افزایش استحکام ساختمان می‌شود. پروفیل‌های گالوانیزه نسبت به پروفیل‌های دیگر دارای عمر طولانی‌تری هستند و با ضخامت‌های 1 تا 2 میلی‌متر تولید می‌شوند.

پروفیل مبلی

پروفیل مبلی یکی از انواع پروفیل‌های فولادی سبک است که با استفاده از نورد سرد با ضخامت کمتر از 1.5 میلی‌متر تولید می‌شود. از ویژگی‌های این پروفیل قابلیت فرم‌پذیری مناسب و کیفیت سطحی و دقت ابعادی بالا است. این پروفیل به علت قابلیت آبکاری و رنگ‌کاری که دارد، در کاربردهایی مانند ساخت میز و مبل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جمع‌بندی نهایی درباره کاربرد پروفیل

پروفیل یکی از مقاطع فولادی است که به دلیل گستردگی کاربردهایش انواع مختلفی دارد و در دسته‌بندی‌های متنوعی جای می‌گیرد. از طریق دسته‌بندی بر اساس جنس، ظاهر، روش تولید و سطح مقطعی، انواع مختلفی از پروفیل‌ها شناخته می‌شوند. با توجه به این که پروفیل‌ها در محیط اطراف ما کاربرد فراوانی دارند، هدف از این مقاله آشنایی شما با انواع پروفیل‌های فولادی و ویژگی‌ها و کاربردهای آن‌ها بود.

 

استعلام آخرین قیمت و ارسال به تمام نقاط تهران و ایران.

جهت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ☎ ۰۲۱۴۹۹۸۶۰۰۰ داخلی ۱۰۰ تماس بگیرید

 همواره می توانید از طریق  دکمه زیر استعلام قیمت لوله گلخانه را درخواست نمایید

ثبت درخواست تماس

ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس میگیریم

📌 مطالب پیشنهادی :

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *