مشاوره خرید :
49986000
۰۲۱
مقالات, وبلاگ

5 نکته مهم قوطی پروفیل که باید بدانید

5 نکته مهم قوطی پروفیل که باید بدانید

قوطی پروفیل یکی از پرکاربردترین پروفیل‌ها در صنعت ساختمان و همچنین دیگر صنعت‌ها است. این نوع پروفیل که به آن پروفیل باکس هم می‌گویند، بر اساس معیارهای گوناگون دسته‌بندی می‌شود. برای مثال می‌توان قوطی پروفیل را ازنظر روش تولید به دو دسته مستقیم یا غیرمستقیم تقسیم کرد. یا آن را بر اساس جنس به سه دسته اصلی آلومینیومی، آهنی و استیلی تقسیم می کنند. مهمترین نوع قوطی پروفیل در این میان را شاید بتوان قوطی پروفیل مربعی استیلی دانست. هنگام خرید قوطی پروفیل باید به نکاتی توجه داشت. ما 5 نکته مهم قوطی پروفیل که باید بدانید را در ادامه آورده‌ایم.

5 نکته مهم قوطی پروفیل که باید بدانی

جنس قوطی پروفیل

سه متریال اصلی که برای تولید قوطی پروفیل به کار می‌روند، عبارتند از: آهن، استیل و آلومینیوم. البته با وجود پیشرفت‌های اخیر، چندی است که کامپوزیت هم برای تولید آن به کار می‌رود.

  • قوطی پروفیل استیل: این نوع پروفیل که رایج‌ترین و مهمترین نوع پروفیل است، دو ویژگی بسیار مهم دارد. یکی آنکه در برابر زنگ زدن بسیار مقاوم است. دیگری، استحکام بالای آن در برابر فشار می‌باشد. به همین دلیل، این نوع پروفیل را برای ساخت اسکلت فلزی به کار می‌برند. از دیگر کاربردهای آن می‌توان به دکوراسیون خارجی و داخلی و سقف ساختمان اشاره کرد.
  • قوطی پروفیل آلومینیومی: وزن کم، مهم‌ترین خاصیت آلومینیوم است. البته انعطاف‌پذیری زیاد و مقاومت بالا در برابر خوردگی نیز دیگر ویژگی‌هایی هستند که پروفیل آلومینیومی را کاربردی کرده‌اند.
  • قوطی پروفیل آهنی: کاربرد این نوع پروفیل نیز فراوان است و به دلیل قیمت پایین‌تر، فروش بالایی هم دارد. این پروفیل هنگامی به کار می‌رود که احتمال خوردگی زیاد نباشد یا از نظر وزن سازه یا محصول، دچار محدودیت نباشیم.

کاربرد قوطی پروفیل

قوطی پروفیل در مقایسه با لوله پروفیل، در برخی از کاربردها مستحکم‌تر عمل خواهد کرد. یعنی مواقعی که جهت بار وارد بر سازه را از پیش بدانیم. اما اگر جهت بار وارده نامعلوم یا در همه جهات باشد، آنگاه باید در سازه از پروفیل دایره‌ای استفاده کرد. قوطی پروفیل به‌طور گسترده در صنایع گوناگون مورداستفاده قرار می‌گیرد. این صنایع عبارتند از:

  • ساخت‌وسازهای عمرانی
  • ساختمان‌های مسکونی و تجاری
  • صنعت معدن
  • صنایع تولیدی
  • صنعت کشاورزی
  • خودروسازی
  • ساخت میز و صندلی
  • تولید درب و پنجره و نرده

پروفیل‌های باز و بسته

پروفیل‌ها را عموماً با توجه به مقطعشان، به دو دسته باز و بسته تقسیم می کنند. پروفیل‌های بسته پروفیل‌هایی هستند که محیط مقطع آن‌ها بسته باشد. مانند قوطی پروفیل مربعی یا مستطیلی، لوله و پروفیل‌هایی با مقاطع مثلثی یا چندضلعی و غیره. از سوی دیگر، پروفیل‌های باز به پروفیل‌هایی می‌گویند که مقطعی باز دارند. مانند:

  • ناودانی
  • نبشی
  • تیرآهن
  • میلگرد
  • پروفیل z

پروفیل z از مهمترین انواع پروفیل‌ باز است که با ضخامت‌های گوناگون تولید می‌شود. ویژگی منحصربه‌فرد این پروفیل آن است که توانایی بالایی برای تحمل بارهای کششی دارد. به همین دلیل در اکثر سازه‌های فلزی از این پروفیل استفاده می‌شود. ضمن آنکه حمل پروفیل z به خاطر شکل خاصش، نسبت به دیگر پروفیل‌ها آسان‌تر است. چراکه حجم کمتری می‌گیرد.

قوطی پروفیل گالوانیزه

گالوانیزاسیون فرایندی است که طی آن فلزات را با پوششی از جنس روی می‌پوشانند. بدین ترتیب فلز مربوطه مقاومت بیشتری در برابر رطوبت، فشار یا ضربه پیدا می‌کند. مهمترین نوع قوطی پروفیل در صنعت، نوع گالوانیزه آن است، به‌ویژه در مواردی که احتمال خوردگی و زنگ زدن فلز بالا باشد. برای مثال ممکن است درب‌ها و پنجره‌های ساختمان در معرض باران، باد و دیگر شرایط جوی قرار گیرند. در این حالت قوطی پروفیل گالوانیزه سودمند خواهد بود.

گالوانیزه بودن پروفیل باعث می‌شود تا هزینه تعمیر و تعویض آن در درازمدت کاهش یابد. همچنین استحکام کلی پروفیل بالا می‌رود. ضمناً محصول، ظاهری یکدست‌تر پیدا می‌کند و در صورت خرابی، آسان‌تر می‌توان قسمت‌های تغییرفرم داده را پیدا کرد.

کدام‌یک مستحکم‌تر است؟ مهمترین قوطی پروفیل: مربعی یا مستطیلی؟

نمی‌توان به‌طور قطعی گفت که کدام‌یک از قوطی پروفیل‌های مربعی یا مستطیلی مستحکم‌تر است. چراکه این امر به عوامل بسیاری بستگی دارد. ازجمله ابعاد، فرایند تولید، ضخامت دیواره‌ها و جنس پروفیل.

اما اگر بخواهیم یک قوطی پروفیل مستطیلی را در نظر بگیریم که ضلع کوچک‌تر مقطع آن با اضلاع مقطع یک پروفیل مربعی برابر باشد، آنگاه می‌توانیم این دو را با هم مقایسه کنیم. فرض بر آن است که جنس و دیگر عوامل نیز برابر می‌باشند. در این پروفیل مستطیلی دارای استحکام بالاتری خواهد بود. البته توجه داشته باشید که جهت و میزان بار وارده را باید هنگام این مقایسه لحاظ نمود.

جمع‌بندی

امروزه قوطی پروفیل‌ها در صنعت کشور ما بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرند. علت این امر نیز شکل و ویژگی‌های منحصربه‌فرد این نوع پروفیل است. اما هنگام خرید یا استفاده از آن باید به نکاتی توجه داشت. مهم‌تر از همه اینکه ابتدا تناسب آن را با پروژه خود بسنجیم. سپس ضخامت، ابعاد و جنس مناسب آن را برای کار خود برگزینیم. گالوانیزه بودن پروفیل مسئله مهم دیگری است که با توجه به نوع پروژه‌ می‌تواند حائز اهمیت باشد.

 

 

ثبت درخواست تماس

ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس میگیریم

قیمت قوطی پروفیل براساس چه چیزی محاسبه می شود؟

قیمت قوطی پروفیل بر اساس وزن و ضخامت هست و معمولا در شاخه های 6 متری و 12 متری عرضه می شود. جهت خرید قوطی پروفیل با شماره 02149986000 داخلی 300 تماس بگیرید.

 

5/5 - (8 امتیاز)

مطالب مرتبط

1 نظر در “5 نکته مهم قوطی پروفیل که باید بدانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
سایدبار
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من