لوله گالوانیزه

وزن لوله گالوانیزه

 

 

  • محاسبه وزن لولهوزن لوله بعد از انتخاب نوع آن از مسائل پراهمیتی می باشد که به دلیل تاثیر مستقیمی که بر انتخاب لوله فولادی دارد، بسیار زیاد مورد توجه مصرف کنندگان این حوزه قرار گرفته است. بنابراین بعد از گزینش نوع مقطع مورد نظرتان با یک فرمول بسیار راحت که در این مقاله به شما آموزش خواهیم داد وزن مقاطع را می توانید بدست بیاورید. البته اوزان و سایزهای مختلف این محصول با توجه به نوع آن در جداولی به تفکیک وجود دارد که می توانید در ادامه این مطلب به آن ها مراجعه کنید.لوله های فولادی مقاطع توخالی ساخته شده از فولاد کربن می باشند که برای انتقال سیالات مورد استفاده قرار می گیرند. برای ساخت این محصولات اغلب دو شیوه به کار برده می شود که در نتیجه آن لوله های درزدار و بدون درز تولید می گردد. ساخت مقاطع درزدار به شیوه فرمینگ و در نهایت جوشکاری دو لبه ی ورق می باشد در صورتی که برای ساخت مقاطع بدون درز فولاد مذاب را به درون قالب هایی هدایت کرده سپس طی مراحلی مقطع با قطر ۵۰۰ میلیمتر تولید می شود. محصولات تولید شده در این روش به دلیل نداشتن درز جوش از مقاومت بسیار بالائی در برابر فشار برخوردار است همچنین از لحاظ برآورد هزینه ها قیمت مقاطع فولادی بدون درز بیشتر از درزدار می باشد. قابل ذکر است که نوع شیوه تولید این محصول ضمن تاثیر بر قیمت لوله فولادی بر وزن آن هم تاثیرگذار می باشد.

ویژگی های کلی لوله های گالوانیزه :

  • ضریب هیزم ویلیام این لوله ها بر حسب اینچ می باشد.
  • طول لوله های گالوانیزه شش متر می باشد.
  • اتصالات آن قفل, کمربند و برشن است.
  • این لوله ها به وسيله دنده پيچی به يكديگر وصل و توسط مواد مناسب آب بندی می شوند.
  • لوله های گالوانیزه را می توان به طور کلی به دو دسته عمده بخش بندی کرد.

لوله و اتصالات گالوانیزه

انواع لوله گالوانیزه گرم و سرد ، سبک و سنگین از سایز 1/2 اینچ تا 8 اینچ جهت مصارف ساختمانی,صنعتی,کشاورزی و ساخت گلخانه و …..و ارسال سریع آن به سراسر ایران می باشد.

لوله گالوانیزه

لوله ای که با روی مذاب پوشش داده میشود را لوله گالوانیزه می گویند. جنس این لوله ها از آهن سفید نورد شده است که درز آن توسط دستگاه های درز جوش بهم جوش داده می شود و سپس لوله را در فلز روی مذاب فرو می برند که عموماً به دو صورت سبک و متوسط تولید می گردد.

لوله‌های گالوانیزه در بازار به لوله‌های آهنی سفید معروفند. و در دو نوع گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد موجود می باشد.

لوله گالوانیزه گرم

گالوانیزاسیون به روش غوطه وری گرم به زبان ساده یک پوشش است که در آهن یا فولادی که از نظر ترکیب و طراحی مناسب برای گالوانیزه است توسط فروبردن در وان مذاب روی تشکیل می‌گردد.

لوله گالوانیزه سرد

اين روش به اين صورت است كه مي توان از طريق الكتروليز نمكهای روی در داخل يك محلول آبي‏, هر قطعه ای از قبيل ورقهای كويل شده و يا كويل نشده را پوشش داد. اصل اين روش با استفاده از الكتروليت اسيدی نيز انجام مي شود. در اين روش ضخامت لايه روی ايجاد شده كمتر از ضخامت لايه پوشش روی در حالت غوطه وری گرم بوده و معمولا از اين روش در مصارف خانگی استفاده می شود.

کاربرد لوله های گالوانیزه :

این نوع لوله گالوانیزه گاهی برای تخلیه فاضلاب لوازم بهداشتی کوچک به کار برده می شود ولی مورد استفاده اصلی آنها برای انتقال آب و گاز یا در گلخانه ها می باشد.

جنس لوله گالوانیزه از فولاد نرمی است که در ساختن آن ورقه فولاد را با فشار داخل قالب عبور داده درز آن را جوش می دهند و سپس آنها را جهت افزایش مقاومت در برابر اسیدها و زنگ زدگیها در یک وان آبکاری روی اندود (گالوانیزه) می کنند.

 

این نوع لوله ها نسبت به نوع آهنی در برابر اسیدها مقاومت کمتری دارند و کلیه اسیدهایی که برای چدن مضر می باشند فولاد گالوانیزه را هم خراب می کنند.

 

کلیه لوله های فولادی و آهنی گالوانیزه در شاخه های ۶ متری و دو سر دنده با قطر2/1 اینچ تا ۸ اینچ تولید می گردند. قطر این لوله ها معمولاً‌ قطر اسمی است که بزرگتر از قطر داخلی و کوچکتر از قطر خارجی است.

 

همچنین در بازار این لوله ها را بر اساس نمره می شناسند. لوله های گالوانیزه نیز به وسیله دنده پیچی به یکدیگر وصل و توسط مواد مناسب آب بندی می شوند.

 

نکته: از اتصال این لوله ها به روش جوشکاری باید پرهیز نمود زیرا بر اثر حرارت ناشی از جوشکاری و سوختن روکش گالوانیزه (آلیاژ روی) دود غلیظ و سفیدی تولید می شود که محیط کار را آلوده می نماید و تنفس آن ایجاد مسمومیت کرده و موجب آسیب دیدن دستگاه تنفسی می شود.

گالوانیزه کردن :

  • (Galvanization) و به خصوص گالوانیزه گرم قدیمی ترین و مهم ترین روش ایجاد پوشش روی است. سالانه بالغ بر ۲ میلیون تن روی بدین روش استفاده می شود, تا بر روی حدودا  ۴۰ میلیون تن فولاد پوشش داده شود. تمامی انواع فولادهای معمولی و چدن ها را می توان بدین روش پوشش داد, اما نوع پوشش ایجاد شده به عناصر آلیاژی بستگی دارد. نزدیک به نیمی از فولاد تولید شده در دنیا به صورت ورق و یک چهارم به صورت قطعات ساخته شده و بقیه به صورت لوله یا سیم است.
  • گالوانیزه هر یک از چهار نوع محصول, صنعت جداگانه ای را تشکیل داده است.

ثبت درخواست تماس

ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس میگیریم

 

4.6/5 - (21 امتیاز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *