قوطی گالوانیزه و انواع آن
قوطیهای فلزی با انواع مدلهای موجود، کاربرد وسیعی در ساختمانسازی و بسیاری موارد دیگر دارند. در واقع این محصولات، مورداستفاده اغلب صنایع قرار میگیرند. قوطیها یکی از مهمترین مصالح در همه ساختمانها به شمار میروند و تأثیر زیادی بر مقاومت آنها دارند. ما در این مقاله به بررسی قوطی گالوانیزه و انواع آن خواهیم پرداخت.
معرفی قوطی گالوانیزه
همان طور که احتمالاً شما هم مشاهده کردهاید، بسیاری از فلزها بعد از مدتی دچار زنگخوردگی میشوند. این موضوع از مدتها پیش در ذهن تولیدکنندگان محصولات فلزی وجود داشته است تا این که بعد از مدتی یک راهحل عالی برای آن یافتند. گالوانیزاسیون (گالوانیزه کردن) یکی از مهمترین و بهترین راههای جلوگیری از خوردگی قطعات فلزی است. با استفاده از این روش، شما میتوانید برای مدتزمان طولانی از فلز استفاده نمایید و نگران آسیب دیدن آن هم نباشید.
در این روش که از سال 1742 میلادی آغاز شد، پوششی از جنس روی را بر فلز قرار میدهند که موجب افزایش مقاومت آن میشود. این شیوه تاکنون بهوفور مورداستفاده قرارگرفته است و برای حفاظت از آهن بهکار برده میشود. در واقع میتوان گفت، این رویداد، انقلابی در صنعت بود که موردتوجه همه تولیدکنندگان قرار گرفت.
قوطی گالوانیزه با اعمال پوشش روی بر سطح قوطیهای فلزی ایجاد میگردد که یکی از بهترین اقدامات محافظتی در برابر خوردگی و همچنین افزایش عمر فلز به شمار میرود. این قوطی معمولاً از جنس آهن یا فولاد است که کاربرد زیادی در صنعت دارد. اگر شما از این نوع فلز برای ساختمان خود استفاده کنید، هیچ نگرانی بابت آسیب دیدن و یا زنگ زدن آن نخواهید داشت.
هنگامی که پوشش روی بر سطح فلز اعمال میشود، کاملاً خشک و سخت به نظر میرسد. درنتیجه، نوعی لایه محافظ تشکیل خواهد شد که این قابلیت را دارد از فلز در برابر هوا، رطوبت و … محافظت نماید. همان طور که میدانید، رطوبت و هوا دو مورد از مهمترین عناصر برای زنگزدگی محسوب میشوند. با استفاده از قوطی گالوانیزه شما میتوانید این دو عنصر مهم را از فلز دور نمایید و درنتیجه، از زنگ زدن آن جلوگیری کنید.
انواع قوطی گالوانیزه
قوطیهای گالوانیزه متناسب با نوع ساخت، به انواع متفاوتی تقسیم میشوند که هر یک کاربردهای مخصوص به خود را دارند. مهمترین انواع قوطیهای گالوانیزه را میتوان به دو دسته سبک، سنگین و صنعتی، کشاورزی تقسیمبندی کرد. قوطی گالوانیزه صنعتی با مقاومت بالایی که دارد، در اغلب صنایع مورداستفاده قرار میگیرد و نوع کشاورزی آن هم غالباً در مصارف کشاورزی کاربرد دارند. قوطیهای گالوانیزه سبک و سنگین هم به نحوه تولید وابسته هستند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
روشهای تولید قوطی گالوانیزه
بعد از این که با قوطی گالوانیزه و انواع آن آشنا شدید، وقت آن رسیده که نحوه تولید آنها را نیز بدانید. این قوطیها با استفاده دو روش اصلی تولید میشوند که هر یک، ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارند. ما در ادامه، هر یک از این روشها را بررسی مینماییم و همچنین تفاوت میان آنها را شرح خواهیم داد.
گالوانیزه گرم
یکی از رایجترین روشهای تولید قوطیهای گالوانیزه، استفاده از روش گرم است. در این روش، فلز آهنی یا فولادی را در حمام روی مذاب غوطهور میکنند. دمای این حمام مذاب، نزدیک به 840 درجه فارنهایت (449 درجه سانتیگراد) در نظر گرفته میشود. بعد از این که آن را از حمام روی خارج میکنند، این ماده با اکسیژن موجود در هوا واکنش و اکسید روی را تشکیل میدهد. سپس اکسید روی با کربندیاکسید هم واکنش میدهد و یک لایه محافظتی به نام کربنات روی (ZnCo3) ایجاد میکند.
گالوانیزه سرد
یکی دیگر از روشهای مهم در تولید قوطی گالوانیزه و انواع آن استفاده از روش سرد است. در این روش هم مانند شیوه قبل، لایهای روی بر سطح فلز قرار میگیرد که موجب میشود از خوردگی یا زنگ زدن آن جلوگیری کند. محصولات ساختهشده با این روش، کاربرد وسیعی دارند و در بسیاری از صنایع بهکار میروند. در این روش، روی با استفاده از برس، غلتک، تفنگهای اسپری و … بر سطح فلز قرار میگیرد. روش دیگری که برای تولید این قوطیها استفاده میگردد، الکترولیتی نامیده میشود که روی بهصورت خودکار بر سطح فلز قرار میگیرد.
تفاوت گالوانیزه گرم و سرد
بعد از این که با قوطی گالوانیزه و انواع آن و همچنین روشهای تولید این محصول آشنا شدید، نوبت به آن رسیده که تفاوتهای روشهای تولید آنها را نیز درک کنید. با اینکه هر دو روش گرم و سرد برای اهداف یکسانی است، ولی عملکرد آنها با هم تفاوت دارد. متأسفانه، روش گالوانیزه سرد نمیتواند سطح محافظتی خوب و قابلقبولی به کاربران ارائه دهد. به همین دلیل هم مقاومت محصول تولیدشده با این روش نسبت روش گرم، کمتر به نظر میرسد. البته روش گالوانیزه سرد مزایای مخصوص به خود را نیز دارد و براقتر از روش گرم به نظر میرسد. علاوه بر این، قوطیهای تولیدشده با این روش، مقرونبهصرفهتر از روش گرم هستند.
قوطی تولیدشده با روش گرم، غالباً در صنایع بزرگ و برای مصارف سنگینتر استفاده میشود و گرانتر است. شما برای انتخاب قوطی گالوانیزه، باید به نیاز و هزینه خود توجه داشته باشید.
جمعبندی
قوطیهای گالوانیزه کاربردهای بسیاری دارند و در اغلب صنایع استفاده میشوند. از آنجا که این قوطیها با استفاده از یکلایه روی پوشیدهشدهاند، مقاومت بسیار بالایی در برابر زنگزدگی و خوردگی دارند. به همین دلیل هم در همه صنایع دارای کاربرد هستند. ما در این مقاله، به بررسی انواع قوطیهای گالوانیزه و روشهای تولید آنها پرداختیم.
بهترین قیمت موجود در بازار و ارسال به تمام نقاط تهران و ایران.

قوطیهای گالوانیزه کاربردهای بسیاری دارند و در اغلب صنایع استفاده میشوند. از آنجا که این قوطیها با استفاده از یکلایه روی پوشیدهشدهاند، مقاومت بسیار بالایی در برابر زنگزدگی و خوردگی دارند. به همین دلیل هم در همه صنایع دارای کاربرد هستند. ما در این مقاله، به بررسی انواع قوطیهای گالوانیزه و روشهای تولید آنها پرداختیم. قوطیهای گالوانیزه متناسب با نوع ساخت، به انواع متفاوتی تقسیم میشوند که هر یک کاربردهای مخصوص به خود را دارند. مهمترین انواع قوطیهای گالوانیزه را میتوان به دو دسته سبک، سنگین و صنعتی، کشاورزی تقسیمبندی کرد. قوطی گالوانیزه صنعتی با مقاومت بالایی که دارد، در اغلب صنایع مورداستفاده قرار میگیرد و نوع کشاورزی آن هم غالباً در مصارف کشاورزی کاربرد دارند. قوطیهای گالوانیزه سبک و سنگین هم به نحوه تولید وابسته هستند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم. بعد از این که با قوطی گالوانیزه و انواع آن آشنا شدید، وقت آن رسیده که نحوه تولید آنها را نیز بدانید. این قوطیها با استفاده دو روش اصلی تولید میشوند که هر یک، ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارند. ما در ادامه، هر یک از این روشها را بررسی مینماییم و همچنین تفاوت میان آنها را شرح خواهیم داد.قوطیهای گالوانیزه چیست و چه کاربردی دارد؟
انواع قوطی گالوانیزه و کاربرد آن
روشهای تولید قوطی گالوانیزه
📌 مطالب پیشنهادی :